Pakkeliste for en komfortabel tur.

Telt og Overnatting

For å sikre deg en behagelig natts søvn ute i naturen, er det viktig å velge riktig telt og overnattings-utstyr. Et vanntett telt med god ventilasjon er essensielt. I tillegg bør du ha med en god sovepose som er tilpasset temperaturen du forventer å møte. Et komfortabelt liggeunderlag med riktig R-Verdi er også viktig å ha med i sekken.

Leirutstyr

Noe leirutstyr er nødvendig for å sette opp en fungerende leir. Dette inkluderer gjerne en gasbrenner eller en MSR Windburner, Jetboil eller lignende for årstiden der det ikke er for mange blå på gradestokken, en hodelykt eller lykt for belysning om natten, samt en tarp for ekstra beskyttelse mot vær og vind. En sag, multiverktøy og en kniv kan også være svært nyttig å ha med.

Hygiene

Hygiene er viktig selv på friluftstur. Ta med biologisk nedbrytbare såpe, tannbørste, tannkrem, og våtservietter. Husk også toalettpapir og en liten spade for å grave et hull til å håndtere menneskelig avfall forsvarlig.

Klær

Riktige klær kan gjøre turen mye mer komfortabel. Lag-på-lag prinsippet er å anbefale, med basislag som transporterer fukt, isolerende mellomlag, og et vanntett ytterlag. Gode turstøvler, ekstra sokker og undertøy er også viktig. En lue, buff og hansker kan være avgjørende i kaldere klima.

Mat og Drikke

Planlegg enkle og næringsrike måltider. Tørket mat eller ferdigretter, energibarer, nøtter, kjøtt i konserves, og annen lettvint mat er gode valg. En stormkjøkken eller gassbrenner kan være nyttig for å tilberede mat. Husk også å oppbevare maten sikkert for å unngå dyrebesøk på natten. Vann er essensielt, så det er lurt å sette camp i nærheten av en rennende vann.

Annet Nødvendig Utstyr

Andre nødvendige artikler inkluderer kart og kompass eller GPS, førstehjelpsutstyr, solbeskyttelse som solkrem og solbriller, og en god ryggsekk som du helst har testet ut før turen. Jeg kan også er også anbefale i ta med en Garmin inReach eller lignende om dere har mulighet til det. Jeg for min del har også begynt å bruke staver når jeg vandrer i fjellet 🙂

Luksusartikler

Selv om de kanskje ikke er nødvendige, kan noen luksusartikler øke komforten og opplevelsen. For eksempel en stol, litt fersk mat, en liten lommelerke med noe godt i, en rødvinspølse snop osv.

Min pakkeliste som jeg bruker som utgangspunkt for alle mine turer:

Jeg kan dessverre ikke bygge inn PDF her på bloggen, jeg jobber med å finne en alternativ løsning på dette.

By Johnsen

Velkommen, dette er en uavhengig "publikasjon" lansert januar 2018 Jeg er en stolt far og bestefar som elsker friluftsliv og å tilbringe tid med hunden min, King Kenny, en Norsk Elghund Sort. Her på bloggen min deler jeg mine erfaringer fra våre turer, litt tips til andre friluftsentusiaster, og forhåpentligvis gi dere inspirasjon til å komme seg ut og nyte vår flotte natur. Jeg har alltid hatt en kjærlighet til naturen, og jeg har tilbrakt mer og mer tid på å loffe rundt i skog og fjell de siste årene. Ganske så interessert i fotografering en stund, men det har dabbet litt av i det siste. King Kenny har vært min trofaste turkamerat i flere år nå, og han er alltid klar for en ny tur. Han er en intelligent og energisk hund, en flott følgesvenn på turene mine og min beste venn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *