Da har jeg laget en liten video der jeg viser frem mitt Hilleberg Rogen telt.

Grunnen til dette er faktisk en forespørsel fra en av mine YouTube følgere, vedkommende kommenterte på en av mine videoer og spurte om jeg kunne vise litt mer av teltet slik det er når det er fult oppslått.

Så her er en liten video snutt av mitt siste telt, Hilleberg Rogen 🙂

Litt data om Hilleberg Rogen:

Hilleberg Rogen er et to manns telt som er 120 cm bredt i fotenden og 130 cm bredt i hode enden.

Vestibylene er ca. 90 cm, men her forsvinner litt av plassen i og med at duken ikke går helt ned til bakken. (Hilleberg Rogen bilder)

Høyden innvendig er ca. 95-97 cm, noe som gjør at en kan sitte relativt greit i midten av teltet.

Hilleberg Rogen veier 2,1 kg med alt.

Teltet har to like 9 mm stenger som går i kryss fra det en til det andre hjørnet + pluss en kort stang som går på tvers for å holde vestibylene ute.

Teltet har 12 plugger av en litt spinklere utgave enn de jeg har til mitt Hilleberg Nammatj 2 GT telt. De er sikker gode nok, men de føles litt «spede».

Rogen er et såkalt «Yellow Label» telt fra Hilleberg, dette er den laveste rangeringen de har, noe som etter min mening gjør at dette bør regnes som et godværs telt for vår, sommer og tidlig høst her i Norge. Ventilasjon og luftgjennomstrømning i Rogen er satt på forhånd med de buene som er på teltet nede mot bakken. Den eneste «justeringen» som kan gjøres er ved hjelp av vestibyle åpninger etc.

Teltet tar ekstremt lite plass i sekken om det pakkes separat fra stengene. Jeg pakker teltet i en vanntett kompresjonspose, de får jeg størrelsen ned til minimum, pluss at jeg holder andre ting tørre om teltduken er fuktig. Jeg pakker også alltid telt og stenger inni sekken for å være 100% sikker på at jeg har alt med meg når jeg ankommer neste camp. Det måtte vært utrolig kjipt hatt stang posen på utsiden og mistet den…

God tur, og nyt teltlivet 🙂

By Johnsen

Velkommen, dette er en uavhengig "publikasjon" lansert januar 2018 Jeg er en stolt far og bestefar som elsker friluftsliv og å tilbringe tid med hunden min, King Kenny, en Norsk Elghund Sort. Her på bloggen min deler jeg mine erfaringer fra våre turer, litt tips til andre friluftsentusiaster, og forhåpentligvis gi dere inspirasjon til å komme seg ut og nyte vår flotte natur. Jeg har alltid hatt en kjærlighet til naturen, og jeg har tilbrakt mer og mer tid på å loffe rundt i skog og fjell de siste årene. Ganske så interessert i fotografering en stund, men det har dabbet litt av i det siste. King Kenny har vært min trofaste turkamerat i flere år nå, og han er alltid klar for en ny tur. Han er en intelligent og energisk hund, en flott følgesvenn på turene mine og min beste venn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *