Er Abbor Virkelig En ‘Ufisk’? – Hvordan rense en Abbor.

person holding a fish during daytime

Abbor – En Oversett Fisk

Abbor er en fisk som ofte blir undervurdert, spesielt av folk fra vestlandet. Mange hevder at den er en ‘ufisk’ som ikke engang er verdt å tilberede. Men er dette virkelig tilfelle, eller er det bare en myte?

Myten Om ‘Ufisk’

Det er flere som mener at abbor er vanskelig å rense og at den har så mye bein at det ikke er verdt bryet. Denne oppfatningen kan kanskje stamme fra folk som ikke er så vant med abbor, som for eksempel vestlendinger. Men sannheten er at abbor kan være en fantastisk matfisk hvis den blir behandlet riktig.

Hvordan Rense Abbor

En av de største utfordringene med abbor er å rense fisken. Ja, det er en del bein, men med riktig teknikk kan dette gjøres enklere. Først og fremst er det viktig å bruke en skarp kniv. Start med å fjerne hodet og hale. Deretter skjærer du et snitt på begge sider langs ryggbeinet. Ta så tak bakerst i ryggfinnen med kniven og riv den av. Ta så tak opp på skinnet fremme på fisken og «skrell» skinnet ned med fingrene på begge sider litt og litt til det kun henger fast i bunnen av fisken. (se video) Ta så tak i skinnet bak på fisken å dra av hele skinnet slik at innmat følger med. En god ide etterpå er å rengjøre skikkelig og å bruke fingertuppene til å kjenne etter små bein og fjerne disse med en pinsett eller kniv. Øvelse gjør mester!

Jeg legger også inn noen videoer med alternative måter å rense en Abbor på.

Abbor Som Matfisk

Når abbor er riktig renset, er det en delikat og smakfull fisk. Den har en mild smak som passer til mange forskjellige retter. Du kan for eksempel steke den med litt smør og urter, eller lage en deilig fiskesuppe. Mulighetene er mange, og abbor kan være en flott tillegg til ditt repertoar av fiske måltider.

Konklusjon: En Fisk Verdt Å Prøve

Så, er abbor virkelig en ‘ufisk’? Absolutt ikke! Det krever kanskje litt mer innsats å rense og tilberede den, men belønningen er absolutt verdt det. Neste gang du får en abbor, gi den en sjanse. Du kan bli positivt overrasket!

Note:

På vei hjem fra en tur til Blefjell så stod Jakt og Fiskepodden på i bilen slik som den så ofte gjør, og i denne episoden var det mye snakk om Abbor. Der kom det også frem at det faktisk er mange som setter smaken på denne fisken høyere enn smaken på både Laks og Ørret. De poengterte også at en skal være litt forsiktig med å spise stor «gammel» Abbor da denne kan ha en del gammel forurensing i seg, slik som tungmetaller og annent.

By Johnsen

Velkommen, dette er en uavhengig "publikasjon" lansert januar 2018 Jeg er en stolt far og bestefar som elsker friluftsliv og å tilbringe tid med hunden min, King Kenny, en Norsk Elghund Sort. Her på bloggen min deler jeg mine erfaringer fra våre turer, litt tips til andre friluftsentusiaster, og forhåpentligvis gi dere inspirasjon til å komme seg ut og nyte vår flotte natur. Jeg har alltid hatt en kjærlighet til naturen, og jeg har tilbrakt mer og mer tid på å loffe rundt i skog og fjell de siste årene. Ganske så interessert i fotografering en stund, men det har dabbet litt av i det siste. King Kenny har vært min trofaste turkamerat i flere år nå, og han er alltid klar for en ny tur. Han er en intelligent og energisk hund, en flott følgesvenn på turene mine og min beste venn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *